به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه،آئین رونمایی از کتاب مکتب در امتداد هدایت اثر حجت الاسلام و المسلمین دکتر غلامحسن محرمی که بر نقد کتاب مکتب در فرآیند تکامل به نگارش درآمده است با حضور آیت الله سید علی حسینی میلانی و حجتالاسلاموالمسلمین نجم الدین طبسی و حجت الاسلام و المسلمین خسرو پناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمع کثیری از اساتید و فرهیختگان علمی حوزه علمیه و امامت پژوهان، در بنیاد فرهنگی امامت برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه در این آیین رونمایی که در سالن علامه امینی بنیاد فرهنگی امامت برگزار شد، ضمن اشاره به آیه « إِنَّما یُرِیدُ اللَّهُ لِیُذْهِبَ عَنْکُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِّرَکُمْ تَطْهِیراً »خاطر نشان ساخت: دفاع حکیمانه و شریعت محورانه آیت الله میلانی از امامت و ولایت گام بزرگی برای حوزه های علمیه به شمار می آید و بسیاری از شبهات و اشکالات و انتقاداتی که افراد می گیرند با تلاش ایشان و شاگردانشان پاسخ داده می شود به هر حال دفاع علمی و منطقی از ولایت یک کار کاملا حکیمانه، عقلایی و لازم است.
وی در ادامه تصریح کرد: در این دورانی که متاسفانه برخی عامدانه شبهات را مطرح می کنند که ذهن جوانان را آلوده کنند، وظیفه حوزه های علیه است که به این شبهات با روش علمی پاسخ بدهد.
در ادامه حجتالاسلاموالمسلمین نجم الدین طبسی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ابراز داشت: مگر می شود کسی که در حوزه علمیه سر سفره امام صادق علیه السلام بوده یکدفعه سر از مصادره تشیع در بیاورد. و دشمنان در تلاش هستند هرچه ورشکسته سیاسی و ورشکسته دینی و هرچه اختلاسگر است را به تشیع ربط دهد.
گفتنی است، کتاب ( مکتب در فرآیند تکامل) کـه توسط آقای مدرسی طباطبایی نوشته شده، مکتب تشیع را بر اساس افکار روشن فکـرانـه بـررسی کـرده و بـسیــاری از اعـتـقادات شـیــعـه را زیــر سـوال بـرده است.
بـه پیشنهاد آیت الله سید علی حسینی میلانی جوابـیه و نقد ایـن کتاب، در قالـب کتـابی در موسسه شیعه پژوهشی نگـارش و بـا هـمـکاری بنیاد فرهنگی امامت به چاپ رسیده است.
آیت الله میلانی بر این کتاب مقدمه ای نوشته است.
نویسنده کتاب خود را ضمن پنج فصل نگاشته است، فصل اول را در نقد مقدمه کتاب مکتب در فرایند تکامل قرار داده اند و مطالبی چون شبهه تقدیم فهم مردم عصر حاضر بر فهم گذشتگان و بزرگ نمایی اختلاف نظر دو مکتب فکری کوفه و قم و ... را بررسی و بحث نمود.
در فصل دوم به نقد بخش اول کتاب مدرسی پرداخته و محدودیت تشیع به گرایش سیاسی در قرن اول و جنبه معنوی آن بعد از عصر امام باقر علیه السلام و همچنین تصریح له عدم آشنایی اصحاب امام باقر با مفهوم منصوص امامت را مورد بررسی و نقد قرار داده است.
در فصل سوم که با نگاه نقد بخش دوم کتاب مذکور به نگارش در آمده است مطالبی چون داستان نفوذ مفوضه از زمان امام صادق علیه السلام به بعد و القای حتمی بودن وجود سبائیه و کیسانیه و نسبت اعتقاد به علم غیب ائمه علیهم السلام به غلات و ... را نقد نمود.
فصل چهارم کتاب که در نقد بخش سوم مکتب در فرایند تکامل به نگارش در آمده مباحثی چون بزرگ نمایی اختلاف برخی بنی هاشم در میان شیعه و بزرگ نمایی فرقه ناووسیه و نسبت بداء به فرقه کیسانیه و ... مورد بررسی قرار داده است.
و در فصل آخر کتاب که در نقد بخش چهارم مکتب در فرایند تکامل نگاشته شده است شبهه عدم رواج مباحث کلامی در میان جامعه شیعه در قرن دوم هجری و هم چنین تأثیرپذیری کلام شیعه از کلام معتزله به بررسی و بحث گذاشته شده است.
نظر شما